Velká Bíteš

2. stupeň - Čtvrté sedmácké vaření

Tentokrát jsme ve vaření navštívili slunnou Itálii, domovskou zemi u nás dnes velmi oblíbeného jídla – pizzy. A tak jsme se pustili do výroby několika jejích druhů. Upekli jsme pizzu z těsta kynutého, jogurtového i lístkového.

413.jpg414.jpg 415.jpg
Naplnili jsme ji salámem, sýrem, kečupem, kukuřicí, rajčaty... Všechny pizzy se dobře upekly, všem chutnalo. Sladkou tečkou za tímto obědem byl puding s piškoty a ovocem.

Mgr. J. Cendelínová a Mgr. R. Pohanková

A jak se nám vařilo?

„Byla jsem ve skupince s klukama, s Radkem a Tomášem. Měli jsme pizzu z listového těsta. Byl trošku problém s válením těsta, jedna strana byla moc tenká, druhá zase silná, ale zvládli jsme to, protože jsme šikovní. Když jsem krájela salám a sýr, tak jsem musela dávat pozor, abych neměla jenom jeden prst . Samozřejmě kluci ujídali. Moc se nám to povedlo. MŇAM." Katka Ježová

„Ve vaření jsme dělali 2 druhy pizzy a puding. My jsme vařili italskou pizzu, myslím, že se nám to povedlo, stejně jako všem ostatním." Kristýna Hamříková

„Líbila se mi skupinová práce, každý si dělal své, pracovali úplně všichni, bylo to výborné." Alena Ševců

416.jpg417.jpg418.jpg